Nastavak prekinute sjednice Županijske skupštine ponovno je završio u prekidu zbog nedostatka kvoruma. Skupština je danas trebala biti nastavljena odgovorima župana Božidara Longina na pitanja postavljena na Aktualnom satu 6. ožujka. No počela je prosvjedom Ante Rubeše iz Akcije mladih koji se upitao što iza njega radi Mladen Meštrović iz NHR-a.

– Jesi li ti oporba ili vladajući?

– Što tebe briga gdje sam, odgovorio mu je Meštrović.

– Zašto su vladajući sjeli iza oporbe. Predlažem stanku da se dogovorimo kako ćemo dalje funkcionirati, rekao je Rubeša.

Predsjednik skupštine Željko Lončar izrekao mu je drugu opomenu za govor s mjesta te zaprijetio da će ga izbaciti ako nastavi s tim.

Nakon što je utvrđen kvorum Josip Tičić je u ime SDP-a zatražio da se njihovim vijećnicima omogući postavljanje pitanja koja nisu uspjeli izreći prije prekida.

– Produžite Aktualni sat desetak minuta kako bi pitanja mogli postaviti oni koji su se prijavili. U protivnom ćemo opstruirati rad sjednice, najavio je Tolić.

Renata Sabljar-Dračevac (SDP) upitala se je li sjednica uopće zakonita s obzirom na to da nju nisu ni pozvali na sjednicu.

– Ogorčena sam jer SDP-ovom vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja. Pokažite jednu volju za suradnjom i promijenite poslovnik. Donosimo značajne odluke, ne želimo opstruirati rad ali drugo nam ne dopuštate.

Sjednica je sazvana dva sata prije sjednice, a svi članovi HDZ-a su to znali sinoć, upozorila je Marjana Botić iz Akcije mladih.

– Kad se saziva isti dan nakon prekida onda može biti sazvana na taj način, ali u ovakvim slučajevima to mora biti napravljeno ranije, prigovorila je Botić.

Nakon stanke Tičić je rekao kako skupština nije sazvana zakonito zbog nepozivanja Dračevac te su je vijećnici SDP-a napustili, a za njima i Rubeša i Botić iz Akcije mladih.

– Bit ću ja tu blizu, ako se taj vaš vrati, poručio je Rubeša na izlasku.

U ponovnom prebrojavanju kvoruma utvrđeno je kako nema kvoruma jer je na sjednici ostao 21 vijećnik. Određena je stanka od sat vremena.

Izvor: 057info.hr, foto: Filip Brala

Nastavkom korištenja stranice, pristajete na cookie. više informacija

Stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice

Zatvori